In het nieuws met de weidevogeldrone

Dit seizoen werken wij samen met Landschap Overijssel en Clear Flight Solutions hard aan het ontwikkelen van de weidevogeldrone. Deze drone moet volgend jaar operationeel zijn en dan minimaal 30 hectare per uur met een infraroodcamera kunnen controleren op weidevogelnesten. Als initiatiefnemer verzorgen wij de projectleiding en brengen wij de benodigde weidevogelkennis in.

Uit het door ons uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek was al duidelijk geworden dat het opsporen van gruttonesten goed mogelijk is, maar we vinden nu zelfs regelmatig nesten van kleine vogels zoals de graspieper, veldleeuwerik en gele kwikstaart. De pers heeft deze veelbelovende ontwikkeling inmiddels ook behoorlijk opgepakt, hieronder een greep uit de reportages en artikelen.

Weidevogeldrone

 eieren infrarood