Brandhof Natuur en Platteland op natuurtop

Op 22 juni was Brandhof Natuur & Platteland aanwezig op de door Staatssecretaris Sharon Dijksma georganiseerde natuurtop. Nadat Mark Rutte de opening had verzorgd, presenteerden 24 groene initiatieven zich op de catwalk. Brandhof Natuur & Platteland mocht namens de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten de catwalk betreden, om zo de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de ANV te presenteren. Deze unieke samenwerking, waarbij het beheer van een Natura 2000-gebied van 1000 hectare in zijn geheel zal worden overgedragen aan de ANV, diende als inspiratie voor deelnemers aan de natuurtop.

Tijdens de natuurtop werd door ruim 300 bestuurders vanuit de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties nagedacht over het nieuwe natuurbeleid. Het bundelen van krachten stond hierbij centraal.

Natuurtop