Live beelden wulpennest!

Samen met Mapgear ontwikkelden wij een mobiele webcam opstelling voor ecologisch onderzoek. Bekijk nu snel live de unieke beelden op onze website!

Update #1  7-5-2013: In de nacht van 6 op 7 mei om ca. 01.30 heeft een Steenmarter het nest van de wulp deels leeggeroofd. Hieronder zijn de spectaculaire beelden te bekijken.

Update #2 7-5-2013: Mogelijk zijn er eieren in het nest blijven liggen. De wulp is na enkele uren weer teruggekeerd op het nest.

Update #3 7-5-2013: Helaas heeft de wulp om ongeveer 20.00 uur het nest definitief verlaten.

De mobiele webcam zal de komende dagen onder begeleiding van Brandhof Natuur & Platteland worden verplaatst naar een andere nestlocatie in het Staphorsterveld. Hou de website in de gaten.

Live beelden vanaf elke locatie

De in samenwerking met Mapgear ontwikkelde mobiele webcam opstelling voorziet in live beelden vanaf elke locatie, ook wanneer er geen stroom en/of internet aanwezig is. De benodigde stroom wordt opgewekt met een zonnepaneel. Via het mobiele (3G) netwerk worden de beelden verstuurd naar een server, waar de beelden continue worden verzameld. Vanaf deze server kan live worden meegekeken, zowel overdag als ‘s nachts.

Een mobiele webcam opstelling biedt bij uitstek mogelijkheden voor ecologisch onderzoek en monitoring in natuurgebieden. De opstelling is in onopvallende kleuren uitgevoerd en kan in circa tien minuten geplaatst worden. Hierdoor wordt eventuele verstoring tot een minimum beperkt.

Onderstaand zijn enkele foto’s van de opstelling weergegeven.

Wulp_webcam_closeup Wulp_zonnepaneel